top of page

COMPANYIA

El Eje som una companyia fundada el 2013 per l'Eric Balbàs, la Maria Hernández i la Mar Pawlowsky. Intèrprets sorgits de l'Institut del Teatre, ens hem hagut d'anar desenvolupant com a productors, administradors, comunicadors i distribuïdors dels nostres espectacles, degut a la precària situació que viu la cultura. I ja ens hem fet un lloc dins de l'espai teatral català amb 7 espectacles a les esquenes (10 si comptem totes les produccions). I és que EL EJE no som "només" una companyia de teatre: tenim molt clar que el nostre present i futur passa per la producció. 

Hem treballat algunes adaptacions de textos internacionals contemporanis i hem col·laborat amb directors-dramaturgs catalans contemporanis perquè ens obríssin el seu univers. També hem aprofitat la beca del Tantarantana El Cicló per a escriure i dirigir-nos entre nosaltres. Perquè també escrivim i també dirigim.  

Ensenyem aquelles paraules, situacions o emocions que no estem acostumats a trobar als escenaris, ni tampoc a la vida. Parlem d'allò que s'amaga. D'allò que si surt a la llum, explosiona. 

​​Vam parir la companyia per crear i començar des de sota, perquè a sota hi ha totes les coses aprehensibles; per fer la feina dura, perquè només així s’entén la professió teatral en la seva totalitat. Per donar-nos la feina que no ens donaven els altres. Per treballar amb aquelles persones que volem a prop. 

Creiem en fer un teatre honest, compromès i cru; que pivoti sobre la dramatúrgia actoral, sobretot. Un teatre que ens faci suar i treballar com artesans per a una interpretació ferotge, sensible i fràgil, i que no ens faci oblidar que les persones som i hem de ser el centre de tota creació. 

bottom of page